Dacă citiți acest articol, cel mai probabil, ați fost afectat de situația virusului corona. Citiți cu atenție întregul articol dacă sunteți angajat sau dacă ați fost angajat și tocmai ați pierdut locul de muncă din cauza pandemiei.

Stau acasă

Dacă aveți simptome de infecție coronavirus (COVID-19), cu toate acestea ușoară, stai acasă și nu părăsesc casa ta timp de 7 zile de la momentul în care simptomele au început.

Dacă locuiți cu alții și sunteți primul din gospodărie care are simptome de coronavirus, atunci trebuie să stați acasă timp de 7 zile, dar toți ceilalți membri ai gospodăriei care rămân bine trebuie să rămână acasă și să nu părăsească casa timp de 14 zile. Perioada de 14 zile începe din ziua în care prima persoană din casă s-a îmbolnăvit.

Plata bolnavilor

Puteți obține £ 94.25 pe săptămână statutar sick Pay(SSP),dacă sunteți prea bolnav pentru a lucra. Este plătit de către angajatorul dumneavoastră pentru până la 28 de săptămâni.

Dacă sunteți cazați acasă din cauza COVID-19 puteți solicita acum SSP. Aceasta include persoanele care au grijă de persoanele din aceeași gospodărie și, prin urmare, au fost sfătuiți să facă o carantină de uz casnic.

Pentru a verifica dreptul la plata bolnavilor, trebuie să discutați cu angajatorul dumneavoastră și să vizitați pagina Statutory Sick Pay(SSP) pentru mai multe informații.

Data de începere a SSP

Suntem legiferarea pentru SSP să fie plătite din ziua 1, mai degrabă decât ziua 4, de absența dumneavoastră de la locul de muncă, dacă sunteți absent de la locul de muncă din cauza bolii sau necesitatea de a rămâne acasă din cauza COVID-19. Odată ce legislația a fost adoptată, aceasta se va aplica retroactiv începând cu 13 martie. Ar trebui să discutați cu angajatorul dumneavoastră dacă sunteți eligibil pentru SSP și trebuie să solicitați.

Dovada bolii

Dacă aveți COVID-19 sau sunt sfătuiți să stați acasă, puteți obține o „notă de izolare” vizitând NHS 111 on-line,mai degrabă decât vizitarea unui medic. Pentru cazurile de COVID-19, aceasta înlocuiește necesitatea obișnuită de a furniza o „notă de adaptare” (denumită uneori „notă de boală”) după 7 zile de absență a bolii.

Notele de izolare vor fi, de asemenea, acceptate de Jobcentre Plus ca dovadă a incapacității dumneavoastră de a participa.

Dacă sunteți liber profesionist sau nu sunteți eligibil pentru SSP

Dacă nu sunteți eligibil pentru SSP – de exemplu, dacă sunteți liber-profesioniști sau câștigați sub limita câștigurilor mai mici de £ 118 pe săptămână – și aveți COVID-19 sau sunt sfătuiți să stați acasă, puteți face acum mai ușor o cerere pentru Credit universal sau stil nou Indemnizația pentru ocuparea forței de muncă și sprijin.

Dacă sunteți eligibil pentru ocuparea forței de muncă stil nou și alocația de sprijin, acesta va fi acum plătibil din ziua 1 de boală, mai degrabă decât ziua 8, dacă aveți COVID-19 sau sunt sfătuiți să rămână la domiciliu.

Lucrători concediați

În cazul în care angajatorul dumneavoastră nu poate acoperi costurile cu personalul datorate COVID-19,acestea pot avea acces la sprijin pentru a continua plata unei părți din salariu,pentru a evita concedierile.

În cazul în care angajatorul dumneavoastră intenționează să acceseze Sistemul coronavirus de retenție de locuri de muncă, ei vor discuta cu tine devenind clasificate ca un lucrător permis. Acest lucru ar însemna că sunteți păstrat pe statul de plată al angajatorului dumneavoastră, mai degrabă decât să fie concediat.

Pentru a vă califica pentru acest sistem, nu trebuie să lucrați pentru ei în timp ce sunteți permis. Acest lucru va permite angajatorului dumneavoastră să solicite o subvenție de până la 80 din salariul dumneavoastră pentru toate costurile de ocupare a forței de muncă, până la un plafon de £ 2,500 pe lună.

Vei rămâne angajat în timp ce ești concediat. Angajatorul dumneavoastră ar putea alege să finanțeze diferențele dintre această plată și salariul dumneavoastră, dar nu trebuie să.

Dacă salariul dumneavoastră este redus ca urmare a acestor modificări, este posibil să fiți eligibil pentru sprijin prin intermediul sistemului de asistență socială,inclusiv Credituniversal.

Intenționăm ca schema coronavirusde retenție a locurilor de muncă să se desfășoare timp de cel puțin 3 luni de la 1 martie 2020, dar se va prelungi dacă va fi necesar.

Solicitarea de beneficii

Indiferent dacă vă aflați în prezent sau nu lucrați, dacă aveți un venit scăzut și sunteți afectat de impactul economic al COVID-19,veți putea accesa întreaga gamă a sistemului de asistență socială, inclusiv Universal Credit.

De la 6 aprilie suntem creșterea alocației standard în Universal Credit și elementul de bază în credit fiscal de lucru pentru 1 an. Ambele vor crește cu £ 20 pe săptămână, pe lângă uprating anual planificate. Acest lucru se va aplica tuturor solicitanților de credite universale noi și existente și solicitanților de credite fiscale de lucru existenți.

Dacă aveți COVID-19 sau stați acasă

Acum puteți solicita Credit Universalși, dacă este necesar, puteți accesa plățile în avans în avans fără a fi nevoie să participați la un centru de lucru.

Dacă sunteți liber-profesionist

Sunteți în măsură să solicite Universal Credit,cu condiția să îndeplinească criteriile de eligibilitate de obicei.

Pentru a vă sprijini cu impactul economic al focarului, și vă permit să urmeze orientările guvernamentale cu privire la auto-izolare și distanțarea socială, de la 6 aprilie cerințele de la nivelul venitului minim va fi temporar relaxat. Această modificare se va aplica tuturor solicitanților de credite universale și va dura pe durata epidemiei.

Noii reclamanți nu vor trebui să participe la centrul de ocupare a forței de muncă pentru a demonstra activități independente remunerate.

Sprijin pentru costurile chiriei

Ar trebui să verificați eligibilitatea pentru Universal Credit, care este disponibil pentru persoanele care intră și în afara de muncă. Asistența pentru costurile de închiriere va fi plătită prin universal de credit.

Din aprilie, suntem în creștere locală a locației alocația ratele de la percentila 30 de chirii de piață. Acest lucru este valabil pentru toți chiriașii privați care sunt solicitanți de elemente de locuințe universale noi sau existente și solicitanților existenți ai prestațiilor pentru locuință.