Bună, numele meu este Marco, sunt un student universitar care a trăit o experiență Erasmus în Londra. Sper că această mărturie vă poate ajuta în cazul în care vă decideți să începeți o experiență ca a mea, într-unul dintre orașele cele mai frumoase și fascinante din lume.

ERASMUS ÎN LONDRA: DE CE MI-A SCHIMBAT VIAȚA!

 

 • De ce Londra?

Știi, cărțile poștale cu Big Ben, gărzile englezești, steagul roșu-alb-albastru, London Eye, toate acele poduri… Întotdeauna m-au fascinat și au scos emoții puternice. Din moment ce am fost un copil am visat întotdeauna de a vedea Londra, care trăiesc și, și… de ce nu, bucurându-se de ea, dar din anumite motive, lene, costuri ridicate, niciodată nu m-am impus: „Com ‘ on Marco, împachetează-ți bagajele și du-te„. Ei bine, la final nu am putut rezista la „Londra de asteptare” si stii: când sună Londra, nu răspunde e imposibil.

 

 • De ce este Londra diferită?

Viață, culori, muzică, artiști stradali, grădini, piețe, atmosfera londoneză, are un farmec pe care nici un oraș nu-l are, totul te seduce. Despre Londra, vă puteți îndrăgosti de ea la prima vedere și ați putea începe să-l urăsc în timp (sau în modul în jurul). Ceea ce este cert este că cu greu te va lăsa indiferentă. Are un dinamism nebun, te încarcă cu adrenalină și te umple cu dorința de a face în fiecare zi. Are ritmuri proprii și oferă oportunități pe care alte orașe nu.

 

 • Ce ați recomanda să faceți înainte de plecare?

Informați-vă! Brexit, Sterling, de conducere pe stânga, „alimente” și costuri ridicate sunt doar câteva dintre lucrurile să ia în considerare și de studiu înainte de plecare. Astăzi, datorită milioane de site-uri disponibile, puteți face acest lucru într-un timp foarte scurt.

 

 • Ce sfat ați da în ceea ce privește căutarea de cazare în Londra?

Respiră adânc și fii răbdător. Închirierea unui apartament este ceva de neconceput dacă doriți să faceți o experiență Erasmus.

Ca un student italian, am început cu un buget destul de limitat, în comparație cu standardele de la Londra, cu așteptările pentru locuințe complet distorsionate. Cunoașteți casele tradiționale din Londra, cu ușa colorată, scara de la intrare și gazonul foarte elegant și verde din Anglia? Îți place, nu-i așa? Ei nu sunt pentru tine, din cauza costurilor…

Meu de căutare pentru cazare, evident, a început pe web, și după vizitarea mai multe site-uri și examinarea diferite soluții, am redus în mod inevitabil, standardele inițiale pe care mi-am dat. Nu bideu, da covor, toaletă într-o cameră oarbă și pat în bucătărie sunt doar câteva dintre multele „minuni” pe care va trebui să accepte, dacă luați în considerare bugetul student Erasmus.

Printre mai multe opțiuni disponibile, la sfârșitul anului, am ales să închirieze o cameră pentru a împărtăși cu alți studenți și m-am bazat pe unul dintre numeroasele site-uri existente flatsharing, numit Room club. Fiti atenti! Printre numeroasele platforme online, care vă oferă apartamente la preturi ridicole, cu o vedere de Westminster, fraude sunt foarte frecvente (în Italia există expresia „Tutto Il Mondo è Paese!„-înseamnă că unele obiceiuri proaste sunt comune în întreaga lume). Trebuie să spun că am fost norocos, deoarece au avut grijă de tot, chiar înainte de am ajuns la Londra, am avut doar pentru a ridica cheile și să se mute cu bagajele mele. Dacă utilizați alte site-uri, sfatul meu este de a căuta în mod constant, pentru că în Londra apartamentele vacante sunt disponibile pentru un timp foarte scurt.

 

 • Și rămâne cu alegerea cazării și a costului?

Londra este imens, dar bine conectat. Transportul public este destul de scump, dar este foarte eficient, Italia trebuie să se atragă pe asta. Pentru a alege cea mai bună soluție 2 considerații sunt necesare:

1 zonă și transport: orașul este împărțit în zone, de la 1 (centru) la 9 (suburbie). Chiriile din zonele 1 și 2 sunt mai mari, în timp ce costul transportului public este mai mic. Dacă vă mutați în suburbii, chiriile scad și costurile de transport cresc.

2 alegerea depinde de resursele pe care le aveți: timp și bani. Evident, am sugera găsirea ceva aproape de studiu/locul de muncă, deoarece puteți economisi într-adevăr o mulțime de timp și bani. Poate, pentru un student Erasmus este mai bine să locuiască în zona 1-2, în inima orașului, cea mai animată și atractivă zonă în care puteți respira adevărata atmosferă londoneză. Luați în considerare faptul că, dacă ar fi să alegeți cazare în suburbii, ceea ce ar economisi pe chirie ar fi cheltuit pe trecere de transport. Gandeste-te la asta!

În ceea ce privește alegerea cartierului este în cauză, este posibil să se consulte Metropolitan Police London site-ul, care vă poate oferi informații cu privire la securitatea în cartiere. Eu locuiesc în Shepherd ‘ s Bush, un cartier frumos în zona 2, plin de magazine, restaurante și chiar verdeață! Dacă doriți să economisiți bani, vă sugerez să închiriați o cameră, să ia în considerare cheltuielile între 650-800 £ și nu merge mai jos £600, pentru a evita găsirea-te în subsol microscopice. Nu disperați dacă nu găsiți imediat dumneavoastră de cazare vis, după sa menționat deja oferta este foarte largă și este reînnoit zi de zi. Odată ce ați găsit camera dreapta, nu ezitați să arate interesul dumneavoastră, s-ar putea ieși din mâinile tale în orice moment.

 

 • rămâne cu costul vieții în Londra?

Mare, foarte mare. Toată lumea știe că Londra e scumpă. Doar cred că un pachet de țigări costă £20 (în jur de €24)! Din fericire, eu nu sunt un fumător! Chiar și de gând să bea un pahar de bere sau vin la bar are un cost exagerat, în comparație cu Italia.

 

 • Ai avut probleme cu limbajul? Ai avut probleme cu localnicii? Vă recomandăm să luați un curs de limba engleză?

Nivelul meu de pornire a fost intermediar, deoarece am venit din experiențele trecute, dar Londra engleză este cu totul altceva. Accentul, numit Cockney, la început este destul de neînțeles, dar nu te descuraja, cu timpul te vei obișnui cu ea.

Sfatul pe care ți-l dau este să încerci să eviți compatrioții, așa nu vei exersa niciodată nivelul tău de engleză cu ei. Nu este necesar să urmați nici un curs, dacă vorbiți în limba engleză de fiecare zi. Sfatul pe care vreau să ți-l dau e să vorbești, să vorbești și să vorbești. ieşi! Cunoaște oamenii! Du-te la pub-uri și vorbește!

 

 • A fost ușor să se adapteze la stilul Londrei?

Evident că nu, a durat ceva. Faptul că Londra este multi-etnice, cu toate acestea, vă va face să vină în contact cu stiluri de viață complet diferite și culturi, de la care puteți învăța și extinde bagajele, se va deschide mintea ta. Multe dintre tradițiile mele italiene sunt de bunăvoie au rămas intacte, ar fi colțul de acasă, alimente gătite acasă cu dragoste și cafea în Moka.

În ceea ce privește oferta de divertisment, Londra nu lipsește nimic și cu siguranță nu te plictisesc. Luați în considerare, de asemenea, că mutarea nu necesită neapărat o mașină sau un scuter (foarte puțini oameni au propriile vehicule), dar puteți beneficia de un serviciu de transport incredibil de eficient. Gandeste-te la Oyster card, un card magnetic care poate fi reîncărcată oriunde în oraș, inclusiv prin intermediul smartphone-ului, care vă permite să utilizați autobuze, Tube, DLR, tramvaie, MBNA Tamisa Clippers, Londra Overground și cele mai multe servicii feroviare naționale, fără distincție. Va fi dificil să te rătăcești!

 

 • 5 cele mai bune aspecte ale Londrei și experiența dumneavoastră Erasmus?


Vitalitate
, eficiența și Londra atmosfera sunt cu siguranță printre ei. În plus, posibilitatea de a extrem de îmbunătățirea nivelului de engleză proprii și mii Oportunităţi Oferite. M-am gândit să mă mut aici câțiva ani.

 

 • 5 aspecte negative?

Cu siguranță costulde trai, dificultate în găsirea de cazare, traversează drumul (prima lună a fost un coșmar, nu știi niciodată unde să te uiți și chiar și după verificarea va fi greșit, veți simți prost; un sfat pic inteligent: citit pe teren, este scris acolo!), Vreme (chiar dacă nu este adevărat că plouă în fiecare zi!) și, bineînțeles, Alimente (chiar dacă în supermarket-urile puteți găsi cu ușurință de bună calitate produse italiene).

 

 • Doriți să oferiți 5 sfaturi altor studenți care încep o experiență Erasmus în Londra?

1 Londra este imens, dar nu-ți fie frică. Descarcă aplicația Citymapper, care te va ajuta să nu te rătăcești și să cumperi cartea de stridii.

2 după sa menționat deja, încercați să nu împartă Apartament cu baietii italieni. La început ar fi mult mai ușor de a interacționa, dar inevitabil nu va îmbunătăți nivelul de limba engleza.

3 încercați să găsiți grupuri universitare pe mai multe platforme sociale. Înscrieți-vă și să cunoască alți studenți ca tine, care va fi cu siguranță în aceeași situație.

4

Travel, în fiecare week-end ia autobuzul și mutați, vizitați locuri, trăiesc orașul!

5

În autobuz, stai sus

 

 

 • Ați recomanda ca Erasmus să fie destinația Londrei?

Cu siguranta! Venind aici vă va oferi posibilitatea de a învăța foarte mult, vă îmbogăți și să vă crească din toate punctele de vedere. Nu ratați această oportunitate!

 

 • Ne vedem la Londra?

Ne vedem la Londra!

 

DACĂ SUNTEȚI ÎN CĂUTAREA PENTRU O CAMERĂ ÎN LONDRA PENTRU ERASMUS DVS., DESCOPERIȚI ACUM TOATE CAMERELE DISPONIBILE CLICK AICI.