Mutarea în străinătate poate fi un lucru atât de greu de făcut. Acest lucru este valabil mai ales dacă vă mutați într-o țară în care întreaga cultură este diferită de a ta. Dacă sunteți de gândire despre mutarea de peste mări în Marea Britanie, trebuie să știți câteva lucruri. Acest articol discută despre unul dintre lucrurile pe care le pot experimenta atunci când se deplasează în străinătate în Marea Britanie: șoc cultură.

Cei mai mulți oameni ar crede că mutarea din Statele Unite în Marea Britanie nu ar fi mare lucru. La urma urmei, ei vorbesc engleza acolo, nu? Din cauza acestei gândire, cu toate acestea, mulți oameni experimenta efectele teribile ale șoc culturii odată ce ajung în Marea Britanie.

Să vorbim mai întâi despre limbaj. Mulți oameni cred că mutarea în Marea Britanie ar însemna foarte puțin diferență în termeni de limbaj. Cu toate acestea, nu mulți oameni știu că, în Marea Britanie, cuvinte diferite înseamnă lucruri diferite.

Să luăm exemplul clasic al gustului de cartofi: un cip în SUA este numit un Crisp în Marea Britanie; un cartof în SUA este un cip în Marea Britanie. Vezi cât de confuze pot fi lucrurile? Din acest motiv, aveți nevoie pentru a citi într-adevăr pe diferite utilizarea de cuvinte în limba engleză reginei. Trebuie să înveți nu numai folosirea cuvintelor în mod formal, dar ar trebui să înveți și despre folosirea cuvintelor neoficial. Trebuie să înveți să interpretezi declarațiile în contextul unei situații.

Desigur, mutarea de peste mări în Marea Britanie este destul de greu, fără a fi nevoie să învețe un mod cu totul nou de a folosi limba. Fiți sigur, totuși, că, cu expunerea pe termen lung la oameni englezi, veți învăța în curând să vă ajustați la limba. Cine știe, cu suficient timp, s-ar putea obține chiar și un accent!

Un alt lucru care cauzează șoc culturii în oameni care se deplasează de peste mări în Marea Britanie este faptul că legile există destul de diferite. Să mergem la volan, de exemplu. Când americanii muta de peste mări în Marea Britanie, de multe ori au nevoie de ceva timp pentru a se adapta la conducere pe partea stângă a drumului. Acest lucru poate fi destul de șocant pentru unii la început și ar putea avea nevoie de o mulțime de timp înainte de a accepta faptul că de conducere pe stânga este modul corect de a conduce.

Este adesea cazul în care oamenii care cresc face lucruri anumite moduri cred că de aceste moduri ca fiind căile de dreapta. Cea mai frecventă cauză a șocului culturii este faptul că oamenii care se mută se așteaptă ca totul să fie absolut.

Sigur, în Statele Unite ai sărbătorit ziua Recunoștinței. Cu toate acestea, trebuie să realizăm că mutarea de peste mări în Marea Britanie nu implică luarea de vacanță cu tine. Nu există absolute atunci când vine vorba de cultură. Oamenii trebuie să realizeze că mutarea de peste mări în Marea Britanie înseamnă îmbrățișând cultura unei alte țări.

Un alt motiv pentru care oamenii devin cultura șocat nu este suficient de pregătire. De la început, ei ar trebui să înțeleagă că Marea Britanie este un întreg lot diferit de SUA. Din acest motiv, ei ar trebui să realizeze că anumite ajustări trebuie să fie făcute. Mutarea de peste mări în Marea Britanie implică o mulțime de pregătire și sacrificiu.

Mutarea de peste mări în Marea Britanie poate fi un chin destul de greu. Dar dacă vă păstrați o minte deschisă și cred că de ea ca o aventură cu totul nou, vei face foarte bine.