Cancelarul a stabilit un pachet de măsuri temporare, oportune și specifice pentru sprijinirea serviciilor publice, a persoanelor și a întreprinderilor în această perioadă de perturbări cauzate de COVID-19.

Aceasta include un pachet de măsuri pentru sprijinirea întreprinderilor, inclusiv:

 • un coronavirus job retention scheme coronavirus de retenție de locuri de muncă
 • amânarea plăților tva și a impozitului pe venit
 • un pachet statutar de scutire de la plata salariilor pentru IMM-uri
 • o vacanță de 12 luni de afaceri ratele de vacanță pentru toate afacerile de vânzare cu amănuntul, ospitalitate și de agrement în Anglia
 • finanțare a subvențiilor pentru întreprinderi mici de 10.000 de lire sterline pentru toate întreprinderile care beneficiază de ajutor pentru rata de afaceri mici sau de scutire a ratei rurale
 • grant de finanțare de £ 25,000 pentru afaceri de vânzare cu amănuntul, ospitalitate și de agrement cu proprietate cu o valoare evaluabilă între £ 15,000 și £ 51,000
 • Schema de împrumut coronavirus de întrerupere a activității care oferă împrumuturi de până la 5 milioane £ pentru IMM-uri prin intermediul British Business Bank
 • o nouă facilitate de creditare de la Banca Angliei pentru a ajuta la sprijinirea lichidității în rândul firmelor mai mari, ajutându-le să elimine perturbarea coronavirusului fluxurilor lor de numerar prin împrumuturi
 • schema HMRC Time To Pay

Sprijin pentru întreprinderi prin schema coronavirus de retenție a locurilor de muncă

În cadrul sistemului coronavirus de retenție a locurilor de muncă, toți angajatorii din Regatul Unit vor putea accesa sprijin pentru a continua să plătească o parte din salariul angajaților lor pentru acei angajați care altfel ar fi fost concediați în timpul acestei crize.

Eligibilitate

Toate întreprinderile din Marea Britanie sunt eligibile.

se accesează sistemul

Va trebui să:

 • desemnează angajații afectați ca „lucrători concediați” și notifică angajații cu privire la această modificare – schimbarea statutului angajaților rămâne supusă legislației existente privind ocuparea forței de muncă și, în funcție de contractul de muncă, poate face obiectul negocierilor
 • să prezinte hmrc informații despre angajații care au fost concediați și veniturile lor prin intermediul unui nou portal online (HMRC va stabili detalii suplimentare cu privire la informațiile necesare)

HMRC va rambursa 80 de costuri salariale ale lucrătorilor concediați, până la un plafon de £ 2,500 pe lună. HMRC lucrează de urgență pentru a institui un sistem de rambursare. Sistemele existente nu sunt instituite pentru a facilita plățile către angajatori.

Dacă afacerea dumneavoastră are nevoie de suport pe termen scurt fluxul de numerar, este posibil să fiți eligibil pentru un împrumut coronavirus de întrerupere a afacerii.

Sprijin pentru întreprinderi prin amânarea plăților tva și ale impozitului pe venit

Vom sprijini întreprinderile prin amânarea plăților pentru taxa pe valoarea adăugată (TVA) timp de 3 luni. Dacă sunteți liber profesionist, plățile pentru impozitul pe venit scadente în iulie 2020 în cadrul sistemului de autoevaluare vor fi amânate până în ianuarie 2021.

Tva

În ceea ce privește TVA-ul, amânarea se va aplica în perioada 20 martie 2020 – 30 iunie 2020.

Eligibilitate

Toate întreprinderile din Marea Britanie sunt eligibile.

se accesează sistemul

Aceasta este o ofertă automată, fără aplicații necesare. Întreprinderile nu vor trebui să efectueze o plată de TVA în această perioadă. Contribuabilii vor fi dați termen până la sfârșitul anului fiscal 2020- 2021 pentru plata oricăror datorii acumulate în perioada de amânare. Rambursările de TVA și revendicările vor fi plătite de guvern în mod normal.

Impozitul pe

Pentru autoevaluarea impozitului pe venit, plățile scadente la data de 31 iulie 2020 vor fi amânate până la data de 31 ianuarie 2021.

Eligibilitate

Dacă sunteți liber profesionist, sunteți eligibil.

se accesează sistemul

Aceasta este o ofertă automată, fără aplicații necesare.

În perioada de amânare nu se vor percepe penalități sau dobânzi pentru întârzierea efectuării plăților.

HMRC au, de asemenea, scalate lor de timp pentru a plăti oferta pentru toate firmele și persoanele fizice care sunt în dificultate financiară temporară, ca urmare a Covid-19 și au datorii fiscale restante.

Sprijin pentru întreprinderile care plătesc salarii de boală angajaților

Vom prezenta o legislație care să permită întreprinderilor mici și mijlocii și angajatorilor să recupereze remunerația legală a bolnavilor(SSP)plătită pentru absența bolii din cauza COVID-19. Criteriile de eligibilitate pentru sistem vor fi următoarele:

 • această rambursare va acoperi până la 2 săptămâni de SSP per angajat eligibil care a fost liber de muncă din cauza COVID-19
 • angajatorii cu mai puțin de 250 de angajați vor fi eligibili – mărimea unui angajator va fi determinată de numărul de persoane angajate începând cu 28 februarie 2020
 • angajatorii vor putea să recupereze cheltuielile pentru orice angajat care a solicitat SSP (în conformitate cu noile criterii de eligibilitate) ca urmare a COVID-19
 • angajatorii ar trebui să țină evidențe ale absențelor personalului și ale plăților ssp,dar angajații nu vor trebui să furnizeze o notă de potrivire a medicului de familie. În cazul în care dovezile sunt cerute de către un angajator, cei cu simptome de coronavirus pot obține o notă de izolare de la NHS 111 on-line și cei care trăiesc cu cineva care are simptome pot obține o notă de la site-ul NHS
 • perioada eligibilă pentru sistem va începe a doua zi după intrarea în vigoare a reglementărilor privind prelungirea SSP la persoanele care stau la domiciliu
 • guvernul va colabora cu angajatorii în lunile următoare pentru a institui mecanismul de rambursare pentru angajatori cât mai curând posibil

Eligibilitate

Sunteți eligibil pentru schemă dacă:

 • afacerea dumneavoastră se bazează pe Marea Britanie
 • afacerea dumneavoastră este mică sau mijlocie și are mai puțin de 250 de angajați începând cu 28 februarie 2020

se accesează sistemul

Se elaborează o schemă de reduceri. Mai multe detalii vor fi furnizate în timp util după ce legalizarea a trecut.

Sprijin pentru întreprinderile care plătesc ratele de afaceri

Ratele de afaceri de vacanță pentru retail, ospitalitate și afaceri de agrement

Vom introduce o vacanță de business pentru afacerile cu amănuntul, ospitalitate și agrement din Anglia pentru anul fiscal 2020-2021.

Firmele care au primit reducerea cu amănuntul în anul fiscal 2019-2020 vor fi refacturate de autoritatea locală cât mai curând posibil.

Eligibilitate

Sunteți eligibil pentru vacanța cu tarife de afaceri dacă:

 • afacerea dumneavoastră se bazează în Anglia
 • afacerea dumneavoastră se află în sectorul comerțului cu amănuntul, al ospitalității și/sau al

Proprietățile care vor beneficia de ajutor vor fi ocupate hereditaments care sunt utilizate în întregime sau în principal:

 • ar fi magazine, restaurante, cafenele, unități de băut, cinematografe și locuri de muzică live
 • pentru asamblare și petrecere a timpului liber
 • ca hoteluri, camere pentru oaspeți și internate și cazare în sistem self-catering

se accesează sistemul

Nu există nici o acțiune pentru tine. Acest lucru se va aplica la următoarea factură fiscală a consiliului în aprilie 2020. Cu toate acestea, este posibil ca autoritățile locale să trebuiască să emită automat factura pentru a exclude taxa pe rata de business. Vor face asta cât mai curând posibil.

Puteți estima taxa de rata de afaceri nu va mai trebui să plătească în acest an, folosind calculator ratele de afaceri.

În orientările extinse privind reducerea cu amănuntul sunt disponibile orientări suplimentare pentru autoritățile locale.

Granturi în numerar pentru întreprinderile de retail, ospitalitate și agrement

Retail and Hospitality Grant Scheme oferă întreprinderilor din sectoarele de retail, ospitalitate și agrement cu o subvenție în numerar de până la 25.000 de lire sterline pe proprietate.

Pentru întreprinderile din aceste sectoare cu o valoare evaluabilă de sub 15.000 de lire sterline, acestea vor primi o subvenție de 10.000 de lire sterline.

Pentru întreprinderile din aceste sectoare cu o valoare evaluabilă cuprinsă între 15.001 și 51.000 de lire sterline, acestea vor primi o subvenție de 25.000 de lire sterline.

Eligibilitate

Sunteți eligibil pentru grant dacă:

 • afacerea dumneavoastră se bazează în Anglia
 • afacerea dumneavoastră se află în sectorul comerțului cu amănuntul, al ospitalității și/sau al

Proprietățile care vor beneficia de ajutor vor fi ocupate hereditaments care sunt utilizate în întregime sau în principal:

 • ar fi magazine, restaurante, cafenele, unități de băut, cinematografe și locuri de muzică live
 • pentru asamblare și petrecere a timpului liber
 • ca hoteluri, localuri de oaspeți și de îmbarcare și cazare în sistem self-catering

se accesează sistemul

Nu trebuie să faci nimic. Autoritatea locală vă va scrie dacă sunteți eligibil pentru această subvenție.

În scurt timp, vor fi furnizate orientări pentru autoritățile locale cu privire la acest sistem.

Orice anchetă privind eligibilitatea sau furnizarea scutirilor și granturilor ar trebui să fie direcționată către autoritatea locală relevantă.

Găsiți-vă autoritatea locală.

Sprijin pentru întreprinderile care plătesc rate de afaceri mici sau deloc

Guvernul va oferi suplimentare de finanțare small business Grant Scheme pentru autoritățile locale pentru a sprijini întreprinderile mici, care plătesc deja rate de afaceri mici sau deloc din cauza reducerii ratei de afaceri mici(SBBR),scutirea de rata rurală(RRR)și releif conice. Acest lucru va oferi o subvenție one-off de £ 10,000 pentru întreprinderile eligibile pentru a ajuta la satisfacerea costurilor lor de afaceri în curs de desfășurare.

Eligibilitate

Sunteți eligibil dacă:

 • afacerea dumneavoastră se bazează în Anglia
 • sunteți o mică afacere și primiți deja SBBR și/sau RRR
 • sunteți o afacere care ocupă de proprietate

se accesează sistemul

Nu trebuie să faci nimic. Autoritatea locală vă va scrie dacă sunteți eligibil pentru această subvenție.

În scurt timp, vor fi furnizate orientări pentru autoritățile locale cu privire la acest sistem.

Orice anchetă privind eligibilitatea sau furnizarea scutirilor și granturilor ar trebui să fie direcționată către autoritatea locală relevantă.

Găsiți-vă autoritatea locală.

Suport pentru întreprinderi prin schema de împrumut coronavirus de întrerupere a afacerii

Un nou temporar Coronavirus Business Întrerupere a schemei de împrumut, livrate de British Business Bank, va lansa la începutul săptămânii viitoare pentru a sprijini în primul rând întreprinderile mici și mijlocii pentru a accesa creditarebancară și overdrafts.

Guvernul va oferi creditorilor o garanție de 80 pentru fiecare împrumut (sub rezerva unui plafon per creditor privind creanțele) pentru a oferi creditorilor încredere în continuare în a continua să furnizeze finanțare pentru IMM-uri. Guvernul nu va percepe întreprinderilor sau băncilor pentru această garanție, iar schema va sprijini împrumuturi de până la 5 milioane de lire sterline în valoare.

Întreprinderile pot accesa primele 12 luni ale acestei finanțări fără dobândă, deoarece guvernul va acoperi primele 12 luni de plăți ale dobânzilor.

Eligibilitate

Sunteți eligibil pentru schemă dacă:

 • afacerea dumneavoastră este bazată pe Marea Britanie, cu o cifră de afaceri de cel mult 45 milioane £ pe an
 • afacerea dumneavoastră îndeplinește celelalte criterii de eligibilitate ale British Business Bank

se accesează sistemul

Regulile complete ale schemei și lista creditorilor acreditați sunt disponibile pe site-ul British Business Bank. Toate băncile importante vor oferi schema odată ce a fost lansată. Există 40 de furnizori acreditați în total.

Ar trebui să discutați cu banca sau cu furnizorul de finanțe (nu cu British Business Bank) cât mai curând posibil și să discutați cu ei despre planul de afaceri. Acest lucru vă va ajuta furnizorul de finanțare să acționeze rapid după lansarea schemei. Dacă aveți un împrumut existent cu rambursări lunare, poate doriți să solicitați o vacanță de rambursare pentru a ajuta cu fluxul de numerar.

Schema va fi disponibilă de la începutul săptămânii viitoare, începând cu data de 23 martie.

Sprijin pentru firmele mai mari prin intermediul Mecanismului de finanțare corporativă COVID-19

În conformitate cu noul Covid-19 Corporate Financing Facility, Banca Angliei va cumpăra datorii pe termen scurt de la companii mai mari.

Acest lucru va sprijini compania dumneavoastră în cazul în care acesta a fost afectat de o strângere de fonduri pe termen scurt, și vă va permite să finanțeze pasivele pe termen scurt.

Acesta va sprijini, de asemenea, piețele de finanțare corporativă în general și va facilita furnizarea de credite pentru toate firmele.

Eligibilitate

Toate întreprinderile din Marea Britanie sunt eligibile.

se accesează sistemul

Schema va fi disponibilă la începutul săptămânii care începe la 23 martie 2020.

Vom oferi informații cu privire la modul de accesare a sistemului aici în scurt timp.

Mai multe informații sunt disponibile de la Bank of England.

Sprijin pentru întreprinderile care plătesc taxe: Serviciul Time to Pay

Toate întreprinderile și persoanele care desfășoară activități independente aflate în dificultate financiară și cu obligații fiscale restante pot fi eligibile pentru a primi sprijin cu afacerile lor fiscale prin intermediul serviciului Time To Pay al HMRC.

Aceste acorduri sunt convenite de la caz la caz și sunt adaptate la circumstanțele și pasivele individuale.

Eligibilitate

Sunteți eligibil dacă afacerea dvs.:

 • plătește impozit guvernului britanic
 • are obligații fiscale restante

se accesează sistemul

Dacă ați pierdut o plată fiscală sau este posibil să pierdeți următoarea plată din cauza COVID-19, vă rugăm să sunați la linia de asistență dedicată HMRC: 0800 0159 559.

Dacă vă faceți griji cu privire la o plată viitoare, vă rugăm să ne sunați mai aproape de oră.

Asigurare

Întreprinderile care acoperă atât pandemiile, cât și închiderea ordonată de guvern ar trebui să fie acoperite, după a confirmat guvernul și industria asigurărilor la 17 martie 2020 că consilierea pentru evitarea pub-urilor, teatrelor etc. este suficientă pentru a face o reclamație atât timp cât toți ceilalți termeni și sunt îndeplinite condițiile.

Polițele de asigurare diferă semnificativ, astfel încât întreprinderile sunt încurajate să verifice termenii și condițiile politicii lor specifice și să contacteze furnizorii lor. Este puțin probabil ca majoritatea întreprinderilor să fie acoperite, deoarece polițele standard de asigurare privind întreruperea activității depind de deteriorarea proprietății și vor exclude pandemiile.